Våren 2012

Skrivet av Emil, 25 januari 2012

2012 kommer jag framför allt skriva nytt och ägna mig åt ett par hemliga projekt, efter de mastodont-turnéer jag/vi gjorde 2011.

Så i vår blir det bara några små solospecialare, främst i orter/städer jag inte var i så mycket 2011 eller inte alls. Det tillkommer kanske ett par städer, men inte mer:

Gävle 2/2 Stadsbiblioteket 19.00

Visby 31/3 Earth Hour, Roxy med Jennie Abrahamson

Tomelilla 12/4 Folkets hus

Göteborg 13/4 Bio Roy

Kalmar 14/4 och 15/4 Stensö

Skelefteå 20/4 Berättarfestival

Jönköping 3-4/5 Spira

Umeå 7-9/5 Studion, tre dagföreställningar

Oslo 26/5 Dramatikkens hus 18.15

Återkommer om mer detaljer kring tider, platser och biljetter


9 kommentarer till “Våren 2012”

 1. Kristin har skrivit:

  JIPPI! Endelig Oslo etter mange års lobbyvirksomhet.

 2. Kristin har skrivit:

  Jippi. Skellefteå och Umeå. Toppen :D

 3. Hannah har skrivit:

  Hej Emil, jag ser framemot ditt besök i Gävle!! Det jag undrar är, om man kommer att kunna köpa din ljudbok där?

 4. Joanna har skrivit:

  Du kommer till Visby, tralalalala… Jag är glad igen! Emil, jag gillar dig.

 5. oroshjärta har skrivit:

  Rimligt.

 6. Anne har skrivit:

  Välkommen till Kalmar i april Emil! Du kommer till en av Kalmars vackraste platser:) Ser fram emot ditt framträdande!

 7. Amanda har skrivit:

  Jag kommer gärna, för du ger hopp! Detta ger också hopp:

  http://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc&feature=youtube_gdata_player

 8. Anna har skrivit:

  Jag är också en dem som såg filmen. Filmen berörde, jag kände hopp, ett direkt engagemang. Det handlar om att handla och inte enbart prata – det fångar min uppmärksamhet och håller mig kvar. Jag är tacksam över att både filmen och kampanjen finns. Hollywood-tonen i filmen är ensidig, men INSPIRERANDE. Filmen väckte mig, väckte min nyfikenhet och mitt intresse. Efter att ha sett filmen tog jag reda på mer fakta och jag vet mer idag än vad jag någonsin gjort, om konflikterna i Uganda och runtom.
  Kony är efterlyst av den Internationella brottsmålsdomstolen i Haag, anklagad för krigsbrott och brott mot mänskligheten. Det står klart att han är skyldig och bör ställas inför rätta. Genom den ensidiga fokuseringen på Joseph Kony blir det dock tydligt vad USA:s patentlösning på komplexa globala problem är: Om bara storskurken grips, eller dödas, så tycks problemet vara löst. De korrupta politiska strukturer som gjort att en man som Joseph Kony kunnat fortsätta härja i allt större delar av centrala Afrika under alla dessa år, vill få politiker och policymakare gräva i.
  Internationella brottsmålsdomstolen i Haag har valt att enbart gå vidare med undersökningar av rebellsidan, trots att organisationer som Amnesty och Human Rights Watch i en mängd rapporter har vittnat om regeringsarméns systematiska och vitt spridda övergrepp. Vi riskerar att hamna i ett magiskt tänkande där vi tror att eftersom vi så tydligt vet vem som personifierar ondskan i allt detta, så måste alla andra per definition vara goda.

  För min egen del kommer jag fortsätta att bidra till de organisationer jag alltid gjort. Det är i filmproduktion och själva lobbyverksamheten den stora delen av de insamlade pengarna hamnar om man bidrar till KONY2012-kamanjen, men att agera är bättre än att enbart prata, att 10% når fram är bättre än 0%, något är bättre än inget. Alla bäckar små räknas!

  Alla organisationer och vetare som har den nödvändiga kunskapen och information om vad Ugandas regering och militär gör kan väl lära sig av den effektiva metoden att sprida information? Kony-filmen fungerar ju. Bilden som förmedlas nu är djupt kolonial. I kolonialisternas världsbild ses afrikaner som primitiva i behov av vår frälsning. Visa helhetsbilden på ett nyanserat sätt, öka engagemanget så att de bästa insatserna kan sättas in, t ex med mer fokus på alla de lokala initiativ till fred och försoning som också existerar men hittills helt ignorerats.

 9. Freja har skrivit:

  Sitter och lyssnar på Igen och inser åter igen vilket otroligt vacker låt det är. Blev bara så glad och ville dela med mig av det till dig!

Skriv något!