Recensioner:

  1. Dagens Skiva (OD)

Musik

Nu har ni den ofattbara möjligheten att lyssna på och ladda ner alla låtar från alla skivor och allt annat som släppts genom åren. Från nyaste skivan till äldsta epn, från okända singelbaksidor till komik, lyrik och spoken word från ljudboken Mellansnack. Allt! Rubbet! The lot! Frutti di mare!

Det är fritt och bara att köra så det ryker och göra såhär: varje låttitel är en länk till en MP3’a. Högerklicka och "ladda ner mål som". Vi hade ju kunnat streama låtarna också så slipper ni böket med att ladda ner, men det är faktiskt enklast att göra det hos Spotify. Se de tydliga Spotify länkarna till alla skivor. Och lyssnar man där får ju faktiskt alla inblandade lite stålar också. Ett gratis konto för Spotify Open fixar du här.

Självklart hoppas både jag och Adrian Recordings att ni ska gilla allt så mycket så att ni köper skivorna, ljudboken och dvdn, inte minst för omslagens, texternas och feelingens skull. Ni har väl inte glömt hur gott det smakar? Köper skivorna gör ni bäst hos Adrian Recordings. Då hamnar pengarna i rätt ficka. Vill ni slå till med tygkassar, t-shirts och sånt, så finns det också där. Detta är LÄNKEN!

Är ni allmänt positiva till det hela och vill bidra med hjälp till hårt arbetande musiker och schyssta musikbolag, så donera valfritt belopp via PAYPAL.

Och kom förstås framför allt på konserterna och föreställningarna - när och var det händer står under "LIVE" och uppdateras konstant.

 

EMIL JENSEN (album)


Den senaste skivan som släpptes september 2008 är självbetitlad. Den första hette ju "Jag har splittrats" så kanske har jag helt enkelt återförenats nu. Producent är Lars Halapi som också spelar en hel del gitarr på skivan, Tomas Ebrelius spelar en hel del stråk och såg. Den är inspelad lite mer live än de tidigare i ett försök att fånga närvaron i låtarna. Det lät pretentiöst. Men att spela in en skiva är pretentiöst. Så vad ska man göra. För man vill ju spela in skivor. Särkilt i gula studion. Med David Carlsson som tekniker. Det är bland det bästa som finns.

 

ORKA DÅ (album)


Orka då släpptes 3 maj 2006. Skivan tillägnar jag förstås min älskade syster Anna som orkade nästan allt. Marcus Cato har varit med och skrivit en del av musiken och spelar flera instrument, Edda Magnason sjunger på flera av låtarna och Johan T Karlsson, demonproducenten från Hässleholm, har producerat. Albin Lundmark och Paul Ström har gjort omslaget. Alla andra fantastiska medverkande hyllas i konvolutet.

 

KOM HEM SOM NÅN ANNAN (album)


Kom hem som någon annan släpptes 27 oktober 2004. Även här var Cato med och skrev, arrade och spelade, JTK producerade och  Albin och Palle gjorde omslaget där jag blir jagad av ett gigantiskt rosa tygstycke genom södra Sverige.

 

MELLANSNACK (ljudbok)

I december 2006 släppte jag till slut alla spoken word-hitsen genom åren i en ljudbok. Där finns alla spoken word nummer - krönikor, skämt och dikter som "Välkommen till världen", "Brevet till J.O.", "Grå tinningarnas charm" och alla dom andra. "Mellansnack" finns i bokhandlar på nätet och i verkligheten. Finns den inte inne går den att beställa. Eftersom texterna är skrivna för det talade ordet ville jag inte släppa dom i tryckt form. Istället spelade vi in ett par kvällar med publik på Kafé Barbro i Malmö. Ljudboksförlaget Höropp! har gett ut den och Markus Slivka har gjort det legendariska omslaget.

 

300 eMIL (dvd/bonuscd)


300 eMIL är en dokumentärfilm som Oskar och Herman gjorde om den sommarturné jag gjorde 2007, när jag cyklade 300 mil med gitarren på ryggen som en personlig men stenhårt konkret liten installation för framtiden. Till dvdn spelade vi in en bonus-ep, med ett par akustiska versioner av de låtar jag spelade under turnén, men också ett par spoken word-nummer. Det är enda gången någonsin jag har blandat mina verksamheter på skiva. På filmen finns även en del liveklipp från när jag spelade med mitt kära band på Södra Teatern i Stockholm i oktober 2008. Fredrik Myhr, Clas Lassbo, Edda Magnason och Tomas Ebrelius medverkade.

 

MAJ FÖRRA ÅRET (EP)


Maj förra året släpptes i november 2006 och innehåller bland annat den omsusade "Gått mig i blodet" som finns att lyssna på på min myspace-sida. Även en låt med hela det gamla klassiska bandet - Bjerkert / Flygel / Slivka / Cato - samt två remixar där andra artister tolkar mina låtar. Omslaget gjordes av Markus Slivka och är en remix av Orka då-omslaget.

 

JAG HAR SPLITTRATS (EP)


Jag har splittrats släpptes sommaren 2004 och har följt med hela tiden eftersom Igen har blivit en självklar sista låt på alla spelningar. Samma folk ligger bakom och även här några eminenta gäster som förgyller skivan. 

 

ALLT JAG GILLAR UPPHÖR (singel)

  1. Allt jag gillar upphör
  2. You´d Better Watch Out, ´Cause I Like You*


 

HÖR DÅLIGT FATTAR TRÖGT (singel)


 

SÅ FÅR DU MIG ÄNDÅ (singel)


 

GHANA MOT ITALIEN (singel)


 

SPELAR STOR ROLL (singel)


 

NAKEN NER PÅ KNÄ (singel)


 

HELA VÄGEN NER (singel)


 

ANDRA SJUNGER OLLE LJUNGSTRÖM

  1. Vissa funktioner (duett med Ane Brun)


 

TJO VAD DE VIFTAR

  1. En alldeles ny visa om de två dödsdömda 1908
  2.  
  3. Johan på doffeln och Amanda på trikatan